话题中的页数:   < [1 2 3 4 5] >
[PFA] contribuţii PFA
论题张贴者: Mara Cojocaru
Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
罗马尼亚
Local time: 18:51
German德语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
Urgent! Taxa pe linişte Sep 16, 2007

Numele complet este "TAXA PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE LINIŞTE ŞI SIGURANŢĂ ÎN DERULAREA ACTIVITĂŢILOR ECONOMICE ÎN CONSTANŢA, MAMAIA ŞI SAT VACANŢĂ". Majusculele aparţin celor care au redactat înştiinţarea referitoare la ea. Detalii despre ea se găsesc în această înştiinţare, pe care am primit-o neoficial vineri, 14 septembrie 2007, pe mail, ca fişier ataşat, de la o cole... See more
Numele complet este "TAXA PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE LINIŞTE ŞI SIGURANŢĂ ÎN DERULAREA ACTIVITĂŢILOR ECONOMICE ÎN CONSTANŢA, MAMAIA ŞI SAT VACANŢĂ". Majusculele aparţin celor care au redactat înştiinţarea referitoare la ea. Detalii despre ea se găsesc în această înştiinţare, pe care am primit-o neoficial vineri, 14 septembrie 2007, pe mail, ca fişier ataşat, de la o colegă, împreună cu acestă declaraţie. Declaraţia cică trebuia depusă până cel târziu ieri, 15 septembrie 2007.

Până acum nu am dat atenţie problemei, ba chiar i-am şi trimis răspuns colegei care mi-a trimis mailul şi îi ziceam că noi, traducătorii autorizaţi PFA nu ar trebui să plătim taxa asta şi nici să depunem declaraţie pt. ea, deoarece nu intrăm la nici una din cele 5 tipuri de activităţi enumerate în tabel şi oricum majoritatea lucrăm acasă, deci nu avem un spaţiu special pt. sediu, ba chiar mai mult decât atât, bună parte a activităţii noastre, respectiv partea de interpretariat, o desfăşurăm la sediile organelor care ne solicită serviciile, repsectiv la instanţe, că doar nu se ţin procesele acasă la noi, la Poliţie, la notariate etc., deci la organele menţionate pe autorizaţia noastră. Atunci ce taxă pe spaţiu ar trebui să plătim? Plus că normal ar fi ca taxa să se aplice la aceleaşi tipuri de activităţi şi în Constanţa, şi în Mamaia, şi în Sat Vacanţă. Câţi traducători autorizaţi lucrează în Sat Vacanţă, de pildă? Şi unde ar trebui să lucreze? Pe o tarabă, lângă tarabele cu vată de zahăr sau cele cu papuci de baie?! Sau pe o terasă unde se vând mici, hamsie şi bere?! Şi la ce notariat ar putea legaliza urgent traduceri, e vreunul acolo, în Sat Vacanţă?!

În fine, am primit răspuns de la aceeaşi colegă că noi ne-am încadra la PRESTĂRI SERVICII (majusculele îi aparţin) şi că da, trebuie să depunem declaraţie fără anexele ce le cer ei, adică:
- certificat de înregistrare la Camera de Comerţ ;
- actul de proprietate sau deţinere (concesiune, închiriere, asociere, etc.);
- schiţa activului vizată de o persoană autorizată.

Care e problema de fapt? Asta: dacă nu depui declaraţia la timp - şi na că n-am depus-o, că ieri a expirat termenul - cică amenda e între 1500 şi 2500 RON. Taxa în sine nu ar fi foarte mare, dacă ai sediu de până la 100 mp e doar de 11 RON. Dar amenda e nejustificat de mare, adică dacă nu plăteşti o taxă de o sută şi ceva de mii vechi, plăteşti amendă de 15 până la 25 milionae! Asta m-a speriat şi am început să dau telefoane; alţi traducători nici nu au auzit de toată tărăşenia asta; un notar public pe care am reuşit să-l prind la telefon mi-a zis uimit că şi el a aflat tot în ultima zi şi că nu îi este clar dacă trebuie să depună declaraţia şi să plătească taxa sau nu; luni o să mai întreb şi alţi notari; un cuplu de avocaţi mi-au zis că ei nu o plătesc, fiindcă tot aşa ca mine, lucrează acasă, deci nu au birou special, iar altă avocată, care are birou special închiriat, mi-a zis să nu cumva să plătesc taxa asta, fiindcă e ilegală şi abuzivă, iar dacă e să primesc amendă, să merg cu amenda la ea şi ne judecăm, fiindcă ea şi în trecut s-a judecat de mai multe ori pt. taxa asta şi de fiecare dată a câştigat şi nu a plătit-o. Am mai vorbit cu cineva care are CPI, cabinet de psihologie, tot aşa nu ştia de taxa asta, dar mai târziu m-a sunat şi mi-a zis că a vorbit cu o contabilă şi cică aia i-a zis că da, intrăm cu toţii la prestări servicii şi e obligatoriu de depus declaraţia şi am face bine să o completăm cu data de 15 septembrie 2007 şi luni, 17 septembrie 2007, urgent să o trimitem prin poştă cu confirmare de primire la adresa din subsolul paginii.

Într-adevăr, taxa aceasta cică a existat şi în perioada 2000-2004, iar mai apoi prefectul judeţului a contestat-o în instanţă şi un timp s-a suspendat, dar instanţa a dat până la urmă câştig de cauză primăriei şi consiliului local şi iarăşi s-a băgat taxa asta, ca de altfel şi taxa de barieră de la Mamaia. Dar şi înainte cât era, deci între 2000 şi 2004, nu am plătit asemenea taxă, eu, traducător autorizat, fiindcă nimeni nu mi-a zis că ar trebui să o plătesc, şi nici alţi colegi traducători autorizaţi din oraş nu au plătit-o şi nimeni dintre noi nu a primit amendă până acum. Dacă era ceva, doară venea amenda în atâţia ani, mă gândesc eu. Dar acuma cică s-a schimbat şi intrăm la prestări servicii, ceea ce mi se pare aberant. Noi suntem profesie liberă reglementată de lege specială şi activitatea noastră o efectuează şi notarii publici şi cf. Legii 36 /1995 intră la activitate notarială, pe care aceeaşi lege o defineşte ca activitate de interes public. Asta nu-i diferită de activitatea economică? De asta o să mă interesez luni la mai multe notariate, fiindcă dacă notarii ar fi obligaţi să plătească acestă taxă, înseamnă că şi noi, traducătorii autorizaţi PFA am fi obligaţi să o plătim.

Chiar din titlu se vede că taxa asta de linişte e o taxă locală, deci aplicabilă numai aici în Constanţa, în Mamaia şi în Sat Vacanţă. Totuşi, m-am gândit că nu e rău să aduc problema în discuţie şi aici pe forum, fiindcă poate mai e destulă lume din Constanţa sau Mamaia care încă nu ştie de taxa asta, plus că poate or mai fi iniţiative din astea şi în alte localităţi din ţară, iar lumea păţită - şi nu numai - ar putea scrie ceva util, ca să ştim ce să facem şi cum ar fi mai bine să procedăm. Adică ne încadrăm sau nu printre cei care ar trebui să o plăteasca? Dacă nu, cum logic mi se pare, e clară treaba, nu facem nimic. Dar dacă da, atunci ce e mai bine, având în vedere că am aflat foarte târziu de ea şi că a trecut termenul de depunere: să completăm declaraţia şi să o trimitem singură, fără anexele ce le cer ei şi pe care oricum nu le avem, să îi punem data de 15 septembrie 2007 şi să o trimitem luni, 17 septembrie 2007, prin poştă la adresa indicată, cu confirmare de primire, sau să nu facem nimic, cu mi-a zis o avocată? Cum am zis, amenda e aberant de mare în raport cu valoarea taxei, deci există acest risc de a o primi, dar dacă trimiţi declaraţia, atunci nu e ca şi cum eşti de acord să plăteşti? Orice părere e foarte bine venită şi mulţumesc anticipat pentru ea.

[Bearbeitet am 2007-09-16 13:30]
Collapse


 
Mădălina Lăcrămioara Ionescu
Mădălina Lăcrămioara Ionescu
罗马尼亚
Local time: 18:51
English英语译成Romanian罗马尼亚语
Pensii private Sep 18, 2007

Are cineva mai multe informatii despre pensiile private? Ca PFA, sintem obligati sa alegem un fond privat de pensii? Nu reusesc sa gasesc pe nicaieri informatii clare!

Mersi mult!


 
Mara Cojocaru
Mara Cojocaru
罗马尼亚
Local time: 18:51
正式会员 (自2021)
English英语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
主题发起人
pensii private Sep 18, 2007

Dacă ai sub 35 de ani, da, trebuie să alegi un fond privat de pensii!

 
anisia80
anisia80
English英语译成Romanian罗马尼亚语
fond pensii Sep 21, 2007

Daca avem un fond privat de pensii mai suntem obligati sa platim si asigurarile sociale la stat?

 
Irina Lazarescu
Irina Lazarescu  Identity Verified
罗马尼亚
Local time: 18:51
正式会员 (自2005)
English英语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
da, platim si contributia la fondul privat si la asigurarile sociale de stat Sep 21, 2007

anisia80 wrote:

Daca avem un fond privat de pensii mai suntem obligati sa platim si asigurarile sociale la stat?


Legea 411/2004 privind fondurile adminiitrate privat mentioneaza ca " la momentul inceperii activitati de colecate cuantului contributiei este de 2% din baza de calcul.In termen de 8 ani, cota de contributie se majoreaza la 6% cu creste de 0,5 puncte procentuale pe an".

Cu acelasi procent scade contributia la asigurarile sociale de stat!
Succes si fler in alegerea fondului privat de pensii!


 
Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
罗马尼亚
Local time: 18:51
German德语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
Unde e mai bine? Sep 21, 2007

[quote]Irina Lazarescu wrote:

anisia80 wrote:

Succes si fler in alegerea fondului privat de pensii!


Care ar fi cea mai bună alegere şi de ce? La câte am pe cap în ultimul timp, nu am apucat şi nu cred că apuc degrabă să scormonesc după informaţii; de asta ar fi bine, cine ştie, să scrie câte ceva aşa, pe scurt, că reclamă îşi fac toate fondurile, nevoie mare, de nici nu mai ştii la care să te duci. Mai ales dacă nu prea te pricepi în domeniu, ca mine. Mie mi-ar fi foarte utile asemena păreri, de fapt cred că ar fi foarte utile pt. multă lume.


 
Cristiana Coblis
Cristiana Coblis  Identity Verified
罗马尼亚
Local time: 18:51
正式会员 (自2004)
English英语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
fără reclamă Sep 21, 2007

Nu ştiu dacă vei putea obţine un răspuns aici, Ovidiu. Pe forum nu este voie să facem reclamă la diferite servicii comerciale.
Mulţumesc pentru înţelegere.


 
Norbert Andor
Norbert Andor
Local time: 18:51
English英语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
o intrebare destul de importanta Oct 15, 2007

Buna, sunt PFA si am o nelamurire destul de mare. Exista un termen limita pentru eliberarea Codului de Inregistrare Fiscala (CIF). Pana acum am functionat pe vechiul sistem cu CNP, insa in curand mi se vor termina facturile, facute in regim special si din cate am inteles in noul sistem de facturare, avem nevoie de acest CIF. Eu nu am primit nicio instiintare de la autoritatea de finante publice. Ma poate ajuta cineva?

 
Mariana Mag
Mariana Mag
Local time: 18:51
English英语译成Romanian罗马尼亚语
Contributii Nov 10, 2007

Ma speriati cu contributia asta la asigurarea de sanatate.
Mi se pare anormal sa platesc de 2 ori.
Unde ma pot interesa sa aflu cat as avea de platit?
Banuiesc ca se plateste in functie de venitul realizat.
Multumesc.


 
Radu2007
Radu2007
Local time: 18:51
Italian意大利语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
Contributia sanatate Nov 10, 2007

Mariana Mag wrote:

Ma speriati cu contributia asta la asigurarea de sanatate.
Mi se pare anormal sa platesc de 2 ori.
Unde ma pot interesa sa aflu cat as avea de platit?
Banuiesc ca se plateste in functie de venitul realizat.
Multumesc.


Contributia pentru asigurarile de sanatate se percepe nu din venit, ci din profitul realizat (venituri-cheltuieli=profit).


 
Mara Cojocaru
Mara Cojocaru
罗马尼亚
Local time: 18:51
正式会员 (自2021)
English英语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
主题发起人
Contribuţia sănătate Nov 12, 2007

În momentul în care îţi faci dosar la Casa de Sănătate, în calitate de PFA, pe baza declaraţiilor depuse la Finanţe (declaraţii estimative + declaraţii privind profitul realizat) ţi se va calcula suma pe care trebuie să o plăteşti, cu penalităţile aferente. Cu cât mergi mai devreme, cu atât mai bine. Se calculează pentru profitul realizat în ultimii 5 ani. Este de preferat să suni mai întâi la Casa de Sănătate să afli exact ce acte trebuie să depui...

Nic
... See more
În momentul în care îţi faci dosar la Casa de Sănătate, în calitate de PFA, pe baza declaraţiilor depuse la Finanţe (declaraţii estimative + declaraţii privind profitul realizat) ţi se va calcula suma pe care trebuie să o plăteşti, cu penalităţile aferente. Cu cât mergi mai devreme, cu atât mai bine. Se calculează pentru profitul realizat în ultimii 5 ani. Este de preferat să suni mai întâi la Casa de Sănătate să afli exact ce acte trebuie să depui...

Nici mie nu mi se pare normal că trebuie plătit de 2 ori, dacă eşti angajat undeva şi eşti şi PFA, dar asta este legea, din pacate...

Mara
Collapse


 
Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
罗马尼亚
Local time: 18:51
German德语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
Dar Casa de Pensii? Plăteşti din urmă? Nov 12, 2007

Are cineva experienţe recente cu Casa de Pensii? Întreb, fiindcă până acuma toţi mi-au zis că nu e obligatoriu ca PFA să plăteşti contribuţie şi la Casa de Pensii, ci doar dacă vrei musai pensie de la stat la bătrâneţe - pe care eu, la ce viaţă duc, nu prea ştiu sigur dacă o s-o apuc, şi oricum am zis că eu cât trăiesc, o să tot muncesc, deci nu-mni trebuie pensie de la stat. Inclusiv de la Administraţia Financiară mi-au zis că doar Casa de Sănătate e obligatorie, C... See more
Are cineva experienţe recente cu Casa de Pensii? Întreb, fiindcă până acuma toţi mi-au zis că nu e obligatoriu ca PFA să plăteşti contribuţie şi la Casa de Pensii, ci doar dacă vrei musai pensie de la stat la bătrâneţe - pe care eu, la ce viaţă duc, nu prea ştiu sigur dacă o s-o apuc, şi oricum am zis că eu cât trăiesc, o să tot muncesc, deci nu-mni trebuie pensie de la stat. Inclusiv de la Administraţia Financiară mi-au zis că doar Casa de Sănătate e obligatorie, Casa de Pensii cică nu.

Ei, dar ducându-mă la banca Raiffeisen, cu o problemă legată de card, de o cumpărătură pe net, pe lângă aia, doamna de la bancă m-a luat cu pensia privată şi m-a îmbiat să mi-o fac la AIG prin Raiffeisen Bank. M-a lamurit cum e cu pensia asta privată: cică nu plăteşti la ei direct, ci trebuie musai să ai contract semnat cu Casa de Pensii de stat şi să plăteşti la pensia de stat, iar din banii aceia ce îi plăteşti la stat, 2% cică sunt transferaţi către fondul privat de pensii. Şi cică până în ianuarie 2008 alegi tu la ce fond privat vrei să te înscrii, iar după aia, te repartizează la plesneală, cică numai la alea naşpete, la care nu vrea nimeni să se ducă de bună voie.

Baiul cu pensiile astea private e că sunt cică musai obligatorii dacă ai ghinionul să ai sub 35 de ani, iar eu am 33, aşa că... Asta înseamnă că ar trebui să îmi fac volens nolens şi contract cu Casa de Pensii de stat. Dar mă întreb eu acuma, oare nu mă pune Casa de Pensii de stat să plătesc şi din urmă, cum face şi Casa de Sănătate? Are cineva experienţe recente în acest sens cu Casa de Pensii de stat? Te pune să plăteşti din urmă, de când eşti PFA? Ca să ştiu la ce să mă aştept, că zilele astea ar cam trebui să merg pe acolo şi mi-e să nu mă fraierească.
Collapse


 
Mara Cojocaru
Mara Cojocaru
罗马尼亚
Local time: 18:51
正式会员 (自2021)
English英语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
主题发起人
Casa de Pensii Nov 12, 2007

Bună Ovidiu,

Poţi merge liniştit la Casa de Pensii! Şi eu mi-am făcut contract de asigurare la ei nu de mult şi e cu totul altceva faţă de Casa de Sănătate, în sensul că nu trebuie să plăteşti din urmă. Eu mi-am făcut contract de asigurare pe suma minimă, adică plătesc lunar 92 RON. O să îţi dea lămuriri doamna de la ghişeu.

Succes!

Cam neplăcute drumurile astea pe la Finanţe, Casa de Sănătate, Casa de Pensii, nu? Dar ce să-i
... See more
Bună Ovidiu,

Poţi merge liniştit la Casa de Pensii! Şi eu mi-am făcut contract de asigurare la ei nu de mult şi e cu totul altceva faţă de Casa de Sănătate, în sensul că nu trebuie să plăteşti din urmă. Eu mi-am făcut contract de asigurare pe suma minimă, adică plătesc lunar 92 RON. O să îţi dea lămuriri doamna de la ghişeu.

Succes!

Cam neplăcute drumurile astea pe la Finanţe, Casa de Sănătate, Casa de Pensii, nu? Dar ce să-i faci, trebuie!

Mara
Collapse


 
Ovidiu Martin Jurj
Ovidiu Martin Jurj
罗马尼亚
Local time: 18:51
German德语译成Romanian罗马尼亚语
+ ...
La noi cică plăteşti şi din urmă la Casa de Pensii Nov 27, 2007

mara_cojocaru wrote:

Poţi merge liniştit la Casa de Pensii! Şi eu mi-am făcut contract de asigurare la ei nu de mult şi e cu totul altceva faţă de Casa de Sănătate, în sensul că nu trebuie să plăteşti din urmă. Eu mi-am făcut contract de asigurare pe suma minimă, adică plătesc lunar 92 RON. O să îţi dea lămuriri doamna de la ghişeu.


Na, în sfârşit azi am fost şi eu la Casa de Pensii de aici din Constanţa, ca să văd exact cum e cu încheierea contractului şi ce acte îmi trebuie etc., deci m-am dus doar în recunoaştere. Nu numai că nu au un birou de informaţii, cum are de pildă Ad. Financiară (deşi al lor de multe ori e birou de "dez-informaţii"), dar ca să aflii ceva, după ce într-un final aflii la care cameră trebuie să întrebi ce te interesează, trebuie să stai şi la coadă la camera cu pricina, în cazul meu camera 110, la care se intra prin camera 109. Noroc că nu a fost mare coada, am stat doar vreo 20 de minute. M-au întrebat de când lucrez şi le-am zis că din 2000 şi mi-au zis că trebuia să plătesc obligatoriu şi până acuma, cf. Legii nr. 19/2000, le-am zis că nu mi-a zis nimeni de chestia asta, nici măcat Ad. Financiară, care mi-a zis că doar Casa de Sănătate e obligatorie. Mi-au zis că nu e aşa şi că o să trebuiască să plătesc din urmă. Le-am zis atunci că am avut şi angajare cu carte de muncă până în octombrie 2003 şi au zis că atunci se schimbă socoteala şi că trebuie să le duc cartea de muncă să o vadă şi or sa imi calculeze în funcţie de asta ce şi cum.

Apoi mi-au dictat şi am scris pe o hârtiuţă ce mi-au rupt-o dintr-o coală albă ce acte trebuie să le duc. Trebuie să le duci un dosar cu şină, care se cumpără de la xeroxul lor de acolo de jos, apoi trebuie completate 2 formulare tip Anexa 4 - Declaraţie de asigurare conform Legii nr. 19/ 2000, care se cumpără tot de la xeroxul lor, apoi şi copie xerox, 1 exemplar, după fiecare din următoarele acte:

- autorizaţia de la Ministerul Justiţiei (iniţial mi-au zis că trebuie autorizaţie de la Primărie, dar le-am zis că din aia nu am)
- CIFul cel nou
- deciziile de impunere finale din 2001 până în 2006
- decizia de impunere de plăţi anticipate pe 2007
- cartea de muncă
- buletinul sau cartea de identitate.

Na, mâine, sau cât de repede o să pot să ajung, o să merg la ei cu toate astea şi o să revin să zic cum a fost.


 
monica_is
monica_is
Local time: 18:51
Romanian罗马尼亚语译成Italian意大利语
+ ...
De acum inainte, PENSIA este o problema strict personala! Nov 28, 2007

Inuta wrote:

Are cineva mai multe informatii despre pensiile private? Ca PFA, sintem obligati sa alegem un fond privat de pensii? Nu reusesc sa gasesc pe nicaieri informatii clare!

Mersi mult!



In primul rand, vreau sa va salut pentru ca e primul meu contact cu forumul proz.com!

Referitor la pensie, exista 3 optiuni:

1. PENSIA OBLIGATORIE ("pensia de Stat") este cea pt care, probabil, v-ati exprimat optiunea alegand un fond privat de administrare (demers obligatoriu pt cei pana la 35 de ani, facultativ pt cei in varsta de pana la 45); nu platiti nimic in plus fata de procentul de 9,5% care se plateste in mod normal (de catre dv sau de catre angajatorul dv). Acest tip de pensie , in curand nu se va mai putea numi "pensia de la Stat" pt ca noi vom putea dispune dupa bunul plac sau dupa bunul simt de sumele acumulate in acest fond (in sensul ca am putea chiar sa ne retragem banii din respectivul fond). Trebuie spus, ca pt a "iesi la pensie" si sa primim banii cu care am contribuit la fond, va trebui sa respectam limitele de varsta stabilite de prin lege.

2. PENSIA FACULTATIVA, diferita de prima (se adreseaza persoanelor pana in 45 de ani), consta in optiunea de a contribui la un fond de pensii cu o anumita suma care poate fi modificata in fiecare an in functie de castigurile noastre, contributie ce se face in baza unui contract incheiat pe un numar de ani stabilit de noi. Avantajul, deloc de neglijat, la acest produs este acela ca pana la 200 euro din contributia anuala poate fi suportata de catre angajator, acestuia scazandu-i-se respectiva suma din impozitul pe profit.

3. ASIGURAREA DE VIATA, produs pe care eu il recomand liberilor-profesionisti asa cum sunt si eu, PFA, (se adreseaza persoanelor cu varsta pana in 65 de ani), dupa cum probabil bine stiti, este acel plan de economii cu acumulare de capital si protectie in caz de incapacitate de munca, cu posibilitatea transformarii, la sfarsit de contract, in renta lunara (pensie). Cu alte cuvinte, platiti timp de 20-25-30 de ani o suma cu plata anuala / semestriala / trimestriala iar la sfarsitul contractului veti dispune de suma ( suma acumulata + beneficiul realizat de societatea de asigurari pt dv , care, de obicei, este o suma cel putin egala cu cea acumulata) in felul in care doriti: luati toti banii sau ii impartiti in asa fel incat un nr de ani sa primiti lunar o anumita suma sau (aici exista si dezavantaje) ii transformati intr-o renta viagera. La acest produs, avantajul evident este acela ca beneficiati, dv sau, doamne fereste, in caz de deces, mostenitorii dv, de protectie; mai mult - asigurarea de viata pe care mi-am facut-o eu, de exemplu, cuprinde asa ceva - in cazul in care in urma unui accident ramaneti cu invaliditate de peste 50% cu incapacitate de munca, societatea de asigurari va va plati an de an primele pana la sfarsitul contractului cand veti putea "iesi la pensie".

Cam astea ar fi, foarte pe lung (imi cer scuze pentru lungimea interventiei), optiunile pe care le avem la indemana pentru a ne asigura o pensie.
De aceea spuneam, de acum inainte, PENSIA este treaba noastra: peste 30 de ani nu vom putea intreba pe altcineva in afara de noi, de ce pensia este atat de mica.


 
话题中的页数:   < [1 2 3 4 5] >


本论坛没有专门指派版主。
如需报告网站违规或寻求帮助,请联系网站工作人员 »


[PFA] contribuţii PFA






Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »